Exit

Als het stroeft en vastzit

Misschien realiseer jij je ook dat traditionele management principes zoals hiërarchie, controle, centralisatie en top-down aansturing steeds minder effectief zijn in de snel veranderende en steeds complexer wordende wereld om ons heen.

En wellicht wil jij ook, net als veel anderen, dat werkplezier, vakmanschap en vertrouwen in jouw organisatie de primaire motor zijn in plaats van werkdruk, regels en controle.

Veel bedrijven kiezen voor horizontaal organiseren, nieuw organiseren of anders organiseren. Zij willen breken met traditionele structuren en mechanismen ‘omdat de boel vastzit en het stroeft’.

 

“WE LEVEN NIET IN EEN TIJDPERK VAN VERANDERING, MAAR IN EEN VERANDERING VAN TIJDPERKEN”
– Jan Rotmans (hoogleraar Transitiekunde)

 

Vertragen om daarna te kunnen versnellen

We geloven dat de transitie naar bijvoorbeeld nieuw organiseren, bottom-up werken of het omkeren van de
organisatiepiramide begint met gewaarworden en ervaren wat de huidige -vaak onbedoelde en onbewuste- patronen en reflexen in de organisatie zijn.

Bewustworden dus van wat de huidige situatie bijdraagt aan het huidige resultaat, aan de bestaande cultuur of situatie.
Vervolgens creëren we situaties waarin we klanten prikkelen om buiten hun kaders en denkpatronen te stappen en uitnodigt tot anders denken’ en ‘anders doen.

Samen starten we experimenten die kunnen lukken maar ook mis mogen gaan. Waar je van leert en waardoor je steeds beter snapt hoe het werkt en wat er wel en niet werkt.

 

Dit alles doen we niet met allerlei vooraf ontworpen plannen en strategieën maar van binnenuit, met wat er al is en met wat er allemaal nog mogelijk is. Om samen weer met plezier en bezieling mooie resultaten te boeken.

Ja!

Stuur mij informatie over de aanpak van BusinessWise

Na je aanvraag neemt één van onze adviseurs telefonisch of per mail contact met je op. Het liefst komen we bij je langs om jouw vraag en situatie goed door te spreken. Samen bepalen we welke aanpak het beste past. Snel daarna krijg je een passend voorstel met alle relevante informatie.
Close
Go top