Exit

Wil jij stage lopen in een inspirerende omgeving?

BusinessWise is een adviesbureau gespecialiseerd in medewerkersonderzoek. Wij vinden het belangrijk dat organisaties ontwikkelen en groeien en het beste uit hun organisatie en hun medewerkers halen. Om dat doel te bereiken gaan wij altijd in gesprek met klanten, (management)teams en medewerkers om te ontdekken wat er in de organisatie speelt, maken wij blinde vlekken zichtbaar en bieden we onze klanten nieuwe inzichten. Bij elke klant past een andere aanpak en doordat wij maatwerk leveren is elk project verschillend. Dat maakt werken bij BusinessWise zo leuk en afwisselend.

WE ZOEKEN STAGIAIR(E)S

Stagiair(e) HRM (HBO)

Vind jij het leerzaam om te ontdekken hoe teams met elkaar samenwerken en communiceren, waar hun blinde vlekken zitten en hoe jij ze kan helpen om met een andere bril naar hun organisatie te kijken?
Plus … ben jij initiatiefrijk, sta je open om out of the box te (leren) denken, wil je veel leren en zou je graag aan de gang willen met een afwisselend takenpakket en een concrete adviesopdracht? Dan zoeken wij jou!

Op kantoor werk je nauw samen met je directe collega’s en met collega’s die op projectbasis werken. Je hebt bij BusinessWise een uiterst afwisselend takenpakket. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met:

– het dagelijks bijhouden en aanpassen van de projectplanningen,
– voorzitten van werkoverleggen,
– projecten begeleiden, coördineren en sturen,
– contacten onderhouden met klanten,
– mee naar klanten waarbij je actief meewerkt aan het project.

Binnen deze stage is volop ruimte voor het uitvoeren van een specifieke stage- of adviesopdracht. We hebben echter zelf ook allerlei stage-ideeën die opgepakt en door jou verder uitgewerkt kunnen worden.

Dus zeg het maar: heb jij een stage- of adviesopdracht waarvan je je afvraagt of je die bij ons kunt uitvoeren? En wil je dit (eventueel) combineren met een praktijkstage waarin je ervaring op wilt doen en mee wilt lopen met ons team? Dan kan dat!

Geschikt voor:
Deze stageplek is geschikt voor HBO studenten HRM en Bedrijfskunde.

Contact

Bel ons voor vragen en informatie: 030 69 13321
Of stuur ons je motivatie via mail: info(at)business-wise.nl

Hoe kijkt Greetje terug op de HRM stage die zij onlangs bij ons heeft afgerond?

Ik heb vanaf eind januari tot begin november 2016 stage gelopen bij BusinessWise (BW). Ik studeer HRM op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en zit nu, aan het einde van mijn stage, in het laatste jaar van mijn studie.

In mijn zoektocht naar een uitdagende stageplek werd ik benaderd door Eric (adviseur en oprichter van BW) die me uitnodigde om kennis te maken. Nieuwsgierig als ik ben, ging ik gelijk op hun website kijken en mijn eerste reactie was: “o brr medewerkersonderzoeken, dat is echt saai!”

Toen ik verder keek zag ik staan dat BW zichzelf typeert als: ‘WE WERKEN AИDERƧ WE ZIJN AИDERƧ! Een tikkeltje bijzonder en alles behalve standaard.’ Hé dat vond ik interessant… en met allerlei vragen in mijn achterhoofd ben ik het gesprek aangegaan met Eric. Tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd leerde ik een andere kant van het medewerkersonderzoek kennen, werd ik enthousiast over de werkzaamheden en over de adviesopdracht, dus koos ik voor deze stageplek.

Lees hier verder

Vanuit mijn opleiding waren mijn begeleiders kritisch, omdat BW niet voldoet aan de eisen die vanuit de opleiding worden gesteld. Bijvoorbeeld dat het bedrijf waar je stage wil lopen uit minimaal 20 medewerkers moest bestaan. En daar voldeed BW niet aan. Omdat BW een adviesbureau is dat werkt met klanten en waar het elke dag over HRM en over organisatieverandering gaat, kreeg ik goedkeuring voor deze stageplek.

En daar ben ik achteraf nog steeds blij mee! Wat heb ik veel geleerd in de 9 maanden dat ik bij BW stage heb gelopen!

Op kantoor draaide ik met projecten mee en deed ik alles wat hierbij kwam kijken, zoals planningen bijhouden, meedenken met vragenlijsten, checken, coördineren, voorzitten van het werkoverleg, meedenken en natuurlijk mocht ik vaak mee naar klanten. Naar klanten gaan is ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb met medewerkers, management teams en leden van een OR aan tafel gezeten en mocht meehelpen in de uitvoering van workshops binnen een bedrijf. Super leuk en leerzaam om te doen!

Ik heb geleerd om bij klanten heel goed te observeren. Bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten en vergaderingen. Met observeren ontdek je wat er speelt binnen een team, hoe medewerkers op elkaar reageren, blinde vlekken ga je zien en dan zijn er ook nog de resultaten van het onderzoek die gaan matchen met mijn eigen observaties. Doordat je het hele proces meemaakt en meeloopt met een adviseur leer je alles over het vak!

Het meest leerzame van mijn stage vind ik het ‘anders denken’. Tenminste, zo noem ik het. Ik werd gestimuleerd om niet te denken zoals dingen altijd gaan, maar om de vraag om te draaien, de vraag en het verhaal achter de vraag te ontdekken en scherp te zijn in het luisteren en observeren.

Als je eenmaal ‘anders’ gaat denken neem je dit mee naar huis en in mijn privé leven hoorde ik mezelf opeens anders vragen stellen en vielen mij dingen op die ik nooit eerder had ‘gezien’. ‘Met elkaar in dialoog gaan’ is naar mijn idee de kern en daar leer je alles over bij BW.

Kortom een ontzettende leerzame, leuke en gezellige stage en ik ben blij dat ik zoveel mocht leren over het vak en ook over mezelf! ‘Anders denken’ is niet meer weg te denken en ik weet dat ik het afgelopen jaar een mooie basis heb gelegd voor mijn afstuderen en voor daarna.

Dus … zoek je een leerzame stage en houd je ervan om uitgedaagd te worden in je denken en doen? Ik zou het wel weten…. solliciteren maar! :)

Stagiair(e) New Technologies & Future of Work (HBO of WO)

We staan aan de vooravond van technologische innovaties die allemaal hun weg gaan vinden binnen organisaties. En heel veel technologische innovatie is al een nieuwe realiteit geworden voor management en medewerkers van organisaties.

Belangrijke vragen in deze stage zijn bijvoorbeeld:

Hoe kunnen nieuwe technologieën bijdragen aan het management adviesvak, aan verandermanagement en aan het vakgebied van BusinessWise?

Welke concrete technologische toepassingen zijn er al in binnen- of buitenland? Welke innovatieve toepassingen binnen bijvoorbeeld Serious gaming, VR of Quantified Workforce gaan helpen om organisaties betekenisvolle inzichten te geven?

Hoe kan technologie zo ingezet worden dat medewerkers daar zelf van kunnen profiteren om hun eigen werk beter te kunnen doen in het belang van de organisatie, klanten, patiënten of cliënten?

En welke dilemma’s doemen daarbij op? Welke ethische of praktische vragen worden nu al wel gesteld maar zijn nog onbeantwoord?

Vervolgstage

Stephan heeft de hierboven beschreven stage glansrijk uitgevoerd. Er ligt nu werk voor een volgende stagiair …. De klus? Een of twee werkende prototypes maken met een partner of in samenwerking met de Uni.

Bel om met ons van gedachten te wisselen!

Contact

Bel ons voor een kennismakingsgesprek op: 030 69 13321

Hoe kijkt Stephan terug op deze stage?

Lees over de ervaringen van Stephan bij BusinessWise

Vanuit mijn masterstudie New Media & Digital Culture aan de Universiteit Utrecht bood de onderzoeksopdracht van BusinessWise een prachtige kans om opgedane theoretische kennis te combineren met nieuwe invalshoeken en praktische concepten. Ik heb mij dan ook gestort op het vraagstuk rondom de rol die technologie kan spelen in het interventiekunde vak dat de adviseurs van BusinessWise uitoefenen.

Naast de prachtige werkplek wordt bij BusinessWise veel ruimte geboden voor eigen initiatief, vragen en feedback. Mede doordat er wordt gewerkt in een klein team en er op dezelfde verdieping andere specialisten aanwezig zijn in het veld van arbeids- en organisatiepsychologie, zijn de lijntjes kort en is de sfeer enorm toegankelijk. In de samenwerking met BusinessWise zijn de contouren van een volgend project zichtbaar geworden en daarin is er volop ruimte voor een kritische aanpak en toepassing van ideeën in de praktijk.

Close
Go top