Exit

Dat er grote veranderingen op komst zijn, zal voor heel veel mensen inmiddels wel duidelijk zijn. Sterker nog. Wat zich aanvankelijk onder de oppervlakte afspeelde, laat zich steeds meer zien in de wereld om ons heen. En die veranderingen worden aangekondigd met moderne ‘gezegden’. Hieronder staan er een paar:

Delen is het nieuwe bezitten

Waarom zou je nog een boormachine kopen als zo’n ding gemiddeld maar 3 minuten per jaar wordt gebruikt? Op Peerby leen je spullen die je zelf niet hebt. Tegen een geringe vergoeding of zelfs helemaal gratis. Vertrouwen als nieuwe valuta!

Geven is het nieuwe krijgen

Het loont om altruïstisch te zijn. Gratis tips en adviezen geven, helpt bedrijven om relaties op te bouwen en klanten te krijgen. Geven levert sympathie op. En wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat bedrijven met behulpzame en altruïstische medewerkers het aantoonbaar beter doen.

Dienen is het nieuwe leiden

Top-down is op heel veel plekken niet meer effectief en niet meer van deze tijd. Bedrijven draaien de organisatiepyramide om en werken keihard om er voor te zorgen dat medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren en klanten zo goed mogelijk bediend worden.

Klein is het nieuwe groot

Binnen kleine bedrijven is de menselijk maat leidend, kennen medewerkers elkaar, kan er snel geanticipeerd worden op veranderingen in de markt en staan medewerkers dicht bij de klant. We keren terug naar de situatie van vóór de mega grote bedrijven.

Experimenteren is het nieuwe veranderen

Veranderen lukt niet meer door alles in de top te bedenken, op de tekentafel een ontwerp te maken voor wat er anders moet. Veranderen doe je door samen te experimenteren, door te kijken naar wat wel en niet werkt. Door -al experimenterend- te leren van fouten en successen. Fail fast – grow fast!

Doen is het nieuwe denken

Het is niet meer deze tijd om van alles uit te denken. Ga het doen, ga het ervaren en leer van fouten. Genoeg nagedacht over van alles en nog wat. Tijd om initiatief te nemen.

Spelen is het nieuwe leren

Spelen en speels denken kan helpen om complexe problemen op te lossen die met traditionele instrumenten als bonussen, sturing en controle niet opgelost worden. Een prachtig en super inspirerend voorbeeld vind je hier!

Weet jij er nog een paar? Laat het ons weten en we zetten jouw variant er bij onder vermelding van je naam :-)

Wat vind jij? Vertel hieronder hoe jij er over denkt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Go top